maanantai 17. syyskuuta 2012

Homemade Protein Bars



Tein siis eilen ihan omia prodepatukoita ja nyt näytän teille miten itse ne tein! Tässä tarvitaan vaan ainekset, mikro ja jääkaappi, uunia ei käytetä ollenkaan. Eli ainekset...

You need:
Kaurahiutaleita
Proteiinijauhoja
Peanuts
Rusinoita
Kanelia
Sokeroimatonta maapähkinävoita
Hunajaa
Soijamaitoa
Tumma suklaa (itse käytin 86%)
Vanilja-aromi
Omenamuusi

Näin. Tuo omenamuusi kannattaa ennen patukoiden tekoa tehdä ihan itse koska kaupasta ostetussa on yleensä sokeria sun muuta...pari pientä tai yks iso omena vaan kattilaan +puol desiä vettä ja siinä se muhii. Kun on ihan pehmeeks mennyt niin vaikka ihan haarukalla muusiks and that's it!

Helppoa tää on. Nyt ohjeisiin :-) ottakaa iso kulho esille!

Eli ensin kaikki seuraavat ainekset vaan isoon kulhoon:

4,5 dl kaurahiutaleita.

Reilu 2 dl proteiinijauhoja (käytin kaakaon makuista).

Reilu 1/2 dl pilkottuja maapähkinöitä.
Tässä voi myös vaihtoehtoisesti
käyttää manteleita jos haluaa.

Vajaa 1 dl rusinoita.
Käytin itse keltaisia ja mustia rusinoita.

Vajaa ruokalusikallinen kanelia.

Mix it up!

Sitten otetaan vähän pienempi kulho. Ihan tavallinen soppakulho on hyvä.

Vajaa 1 dl maapähkinävoita.
Reilu 1/2 dl hunajaa.
Käyttäkääs sitten ihan juoksevaa hunajaa
eikä sitä älyttömän paksua! (joojoo se kristallisoitu
on terveellisempää koska siinä on säilynyt enemmän
vitamiineja yms. mutta nyt tarvitaan juoksevaa!)

Reilu 1/2 dl soijamaitoa.

Reilu 1/2 dl (juuri tehtyä tietty ;)) omenamuusia.

Ja lopuksi vielä reilu 1/2 dl tummaa suklaata (käytin 86%)
ja 1 ruokalusikallinen vanilja-aromia.

Kulho mikroon 30 sek!

Sekoittakaa sitten sisältö ja kun se näyttää tältä,
silloin ootte onnistunut ;)

Kaadetaan pikkukulhon sisältö isoon kulhoon.

And mix it up! Taikina on nyt todella sitkeää,
joten sitä on vaikea sekoittaa mutta älkääs nyt
luovuttako. Jos ette saa tätä sekoitettua tasaiseksi
niin teidän ei kuulu tehdä proteiinipatukoita! ;)

Sitten otetaan muotti, mielellään suorakulmion
muotoinen koska siitä saa helposti leikattua patukan
muotoisia pätkiä, laitetaan leivinpaperia päälle ja
levitetään taikina tasaisesti. Tässä voi vähän
dipata lusikkaa veteen niin taikinan saa levitettyä
helpommin.

nom nom
Hyvä tulee!

Sitten jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

And they are ready!
Kipatkaa vaan leikkuulaudalle, ottakaa leivinpaperi pois ja paloitelkaa teille mieluisen kokoisiksi patukoiksi! Itse tein muutaman "puolikkaan" ja muutaman hieman isomman patukan :-)
Hope you enjoyed!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti