maanantai 24. kesäkuuta 2013

Motivaatiosta

Varoitus sohvaperunoille:
Lihaksikkaita naisia tulossa

Minuu pyydettiin kirjoittaa vähän siitä, miten pidän treenimotivaatiota yllä. No tässä se tulee :)

Ihan ensiksi haluun sanoa, että mullakaan ei löydy sitä motivaatiota 24/7. Kaikilla tulee joskus pieni stoppi, jolloin ei vaan jaksaisi tehdä mitään. Minulla myös. Näinä hetkinä pitää vaan muistaa minkä vuoksi sitä oikeasti treenaa ja syö hyvin, oli se syy mikä tahansa...fitness, kilpailut, kehonrakennus, laihduttaminen, tai ihan vaan terveellisempien elämäntapojen saavuttaminen. Aivan varmasti kaikilla on se oma tavoite, jonka haluaa saavuttaa!

Minulla tää tavoite on bodyfitness. Haluaisin joskus viellä kilpailla kisalavalla, ja repiä irti kaiken tästä kropasta minkä vaan ikinä voin. Ensi kesänä kirjoitusten jälkeen taidankin sitten ottaa tän haasteen vastaan, ja aloittaa kisadieetin kilpailut tähtäimessä :) niin ja jos joku luuli, että oon juuri nyt dieetillä, niin en todellakaan ole. Syön terveellisesti ja tämmöinen se mun ruokavalio vaan on, en todellakaan ole nyt laihduttamassa tai mitään vastaavaa. Tietäisittepä vaan, miten paljon oikeasti syön ;) lihaksien kasvattaminen tässä on käynnissä!

Ihan näin simppelisti vaan, niin saan paljon motivaatiota katsomalla videoita ja kuvia henkilöistä, joilla on jo sellainen kroppa jonka itse haluaisin. Yksi suurimmista motivaatiosta on Dana Linn Bailey. Tiedän, että monien mielestä hän näyttää ällöltä ja liian lihaksikkaalta ja niin eespäin, but let me disagree. Kaikilla on omat ihanteet. Nämä on minun :)


Seuraan myös blogeja ja esim. instagramissa henkilöitä, jotka on matkalla kisoihin tai ovat jo olleet pitkään mukana fitneksessä. Muilta saa paljon lisätietoa asioista joista jo tietää jotain, mutta myös täysin uusia ideoita, kuten esimerkiksi ruoan suhteen. Kukaan ihminen ei jaksa syödä samoja ruokia koko ajan. Vaihtelu virkistää! Itsekin muokkailen aterioitani säännöllisesti, jotta en kyllästyisi niihin, sillä juuri se kyllästyminen johtaa repsahtamiseen tai jopa luovuttamiseen. Uusia, parempia reseptejä tulee koko ajan, ja jopa jokin ihan pienikin asia voi tehdä yhdelle aterialle merkittävän muutoksen. Esimerkiksi vain puolukoiden lisääminen salaattiin.

Kun tekee kovasti töitä jonkin eteen, pitää myös muistaa palkita välillä itsensä. Käy ostamassa uusi treenitoppi tai uudet juoksukengät! Treenaaminen on aina hieman kivempaa uusissa kuteissa ;) sama koskee teitä, jotka olette juuri aloittamassa. Käykää jo ihan alussa ostamassa hyvät treenivaatteet ja -varusteet, sillä niillä saa hyvän startin treenaamiseen!

Itse palkitsenkin itseni välillä uusilla treenivaatteilla, ja joskus taas ihan vaan lisäravinteilla. Oliskohan keittiössä mitään parempaa, kuin ihan täysi pussi protskua ;) mulle tulee jopa näinkin pienistä asioista pieniä kiksejä!

Youtube-videoiden katseleminen voi lisätä omaa motivaatiota huimasti. Oman tavoitteen mukaan vaan etsimään tubesta videoita, jotka vois teille itsellenne antaa lisämotivaatiota. Ise rakastan treenivideoita ja fitness-kilpailujen katsomista :)

Kaikille kyllä löytyy se oma tapa kerätä motivaatiota. Kokeile, tutustu, ja löydä se sinun oma tapa saada motivaatio korkealle jopa silloinkin kun tuntuu, että kaikki mahdollinen moti on hiipunut pois ;)


2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava postaus! :) Ite mietin vaan juuri tota että mistä heität noita eri ruokia koska, itse elämäntapamuutoksessa syön hyyyyyvin paljon samaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät!:) muista käyttää ruuissa mielikuvitusta ;) kokeile rohkeasti vaan heittää ruokiin jotain makua antavaa, lue nettisivuilta uusia ideoita, ja uskalla kysyä muilta reseptejä jos löydät jotain kiinnostavan näköistä vaikkapa blogien kuvissa. Yritä löytää joku nettisivu jossa on ihmisiä joilla on samankaltainen elämäntapa, sillä sieltä saat aivan varmasti hyviä ideoita ja vinkkejä ruoankin suhteen!:)

      Poista